Ciorba de gulii umplute cu carne

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba de gulii umplute cu carne este o ciorba moldoveneasca aromata si satioasa, pe care o puteti servi si rece in zilele de vara.

Ingrediente

    • 5 gulii
    • 2 radacini de patrunjel
    • 4 linguri orez
    • 3 morcovi
    • 3 oua
    • 500 rg carne tocata de porc
    • 200 rg smantana
    • zeama de lamaie
    • sare
    • patrunjel verde
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se curata morcovii si radacinile de patrunjel, se taie, apoi se pun la fiert in apa ccu sare si putin piper. Separat se spala guliile si se scobesc.
  2. Se prepara compozitia pentru umplut, amestecand carnea tocata cu orezul, ouale, sare si piper si se omogenizeaza compozitia. Se umplu guliile cu compozitia preparat si se pun la fiert impreuna ccu morcovii si patrunjelul. Se lasa 20 de minute sa fiarba, timp in care, din restul compozitiei de carne se modeleaza perisoare.
  3. Dupa cele 20 de minute se pun perisoarele si miezul  guliilor scobite si se lasa sa fiarba in contnuare.
  4. Dupa ce au fiert toate, se pune smantana amestecata inainte cu putina zeama din ciorba, se presara patrunjel verde si se acreste, dupa gust, cu zeama de lamaie.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri