Ciorba taraneasca de cocos

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba taraneasca de cocos este una din acele retete pe care nu avem ocazia sa le preparam prea des.De aceea cei de la oras o considera ceva special in schimb ce oamenii de la tara sunt poate satui de ea.

Ingrediente

    • 1 cocos de tara
    • 1 ceapa mare
    • 200 ml pasta de tomate
    • 2 morcovi
    • o mana de fidre
    • 200 gr gris pentru galuste
    • cateva frunze de telina
    • 2 oua
    • 1 ardei gras
    • 500 ml bors de putina
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Se curata cocosul, se apala cu apa rece,se portioneaza apoi se pune intr-o oala cu apa, astfel incat sa acopere 3/4 din oala. Cand incepe sa dea in clocot se ia spuma si se adauga putina sare si se lasa in continuare la fiert timp de o ora.
  2. Intre timp, se toaca ceapa marunt, morcovul si ardeiul cubulete si apoi se pun in oala cu carnea. Se lasa sa fiarba, iar cand legumele sunt patrunse pe jumatate se adauga pasta de tomate si fideaua.
  3. Ouale se bat ca pentru omleta si se amesteca cu grisul, adaugat treptat, pana cand  se obitine o compozitie de consistenta unei smantani.
  4. Cu o lingura se pun galustile in ciorba.Se toaca marunt frunzele de telina si se adauga in oala. Cand galustile se ridica la suprafata se adauga borsul fiert separat si dupa ce a dat in primul clocot se opeste focul, se acopera oala cu capac, si se lasa sa se aromatizeze 30 de minute,inainte de a fi servita.
  5. Ciorba poate fi servita cu smantana si cu un ardei iute rosu.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri