- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Daca este o reteta care se face doar cu ocazia sarbatorilo de Paste atunci aceea este Ciorba de miel.Fiecare gospodina are secretul ei cand vine vorba de ciorba de miel, dar ardelenii stiu sa faca ca ciorba lor sa fie cea mai buna.
Ingrediente
- 1 kg carne de miel
- 2 cepe
- 1 pastarnac radacina
- 1 telina
- 1 morcov
- 1 legatura leustean verde
- 3 galbenusuri
- 3 linguri orez
- 300 gr smantana
- 1 foaie de dafin
- 50 ml otet de mere
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Carnea de miel se spala sub jet de apa si se taie cubulete, apoi se pune la firte intr-o oala cu 4 litri de apa rece. Cand apa incepe sa fiarba si se formeaza spuma, se inlatura cu o spumiera si se schimba apa cu alta curata. Daca se mai formeaza spuma se inlatura fara sa mai fie nevoie sa se schimbe apa. Se lasa la fiert 10-15 minute, dupa care se adauga ceapa tocata marunt, morcovul,telina si pastarnacul date pe razatoarea mare.Se da focul la mic, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba pana cand legumele sunt aproape fierte.
- Se adauga orezul spalat si scurs de apa, foaia de dafin si se lasa sa fiarba pana cand legumele si carnea sunt fierte, iar orezul umflat.Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
- Se parat se amesteca galbenusurile cu smantana intr-un caston mai mare. Se ia cu polonicul zeama din supa si se pune in castronul cu amestecul de smantana cu galbenusuri, amestecand cu un tel pana cand tot amestecul ajunge la temperatura supei.
- Se toarna smantana in oala, se opreste focul si se acreste cu otet de mere, dupa gust. Se presara leustean verde tocat fin si se acopera oala 10 minute sa se aromatizeze.
- La servit se mai poate adauga otet de mere si smantana, dupa preferinta.