- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa crema de linte este foarte hranitoare si foarte gustoasa. Este poate preparatul ideal datorita continutului ridicat de fibre, fier si magneziu avan un continut scazut de grasimi.
Ingrediente
- 250 gr linte
- o legatura de patrunjel verde
- 50 gr unt
- 200 ml lapte
- 1 ou
- 1 ceapa
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura de faina
- crutoane din paine pentru servit
Instructiuni de preparare
- Lintea se spala in 2-3 ape, apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Cand incepe sa dea in clocot se adauga ceapa taiata si se lasa sa fiarba acoperind oala cu un capac.
- cand boabele de linte s-au inmuiat, se strecoara, pastrand zeama in care au fiert. Lintea se pune intr-un castron si se paseaza fin, apoi se subtiaza cu zeama in care a fiert.
- Se adauga untul si laptele amestecat cu faina si cu un galbenus de ou. Se amesteca compozitia si se adauga sare si patrunjel verde tocat fin, dupa gust.
- Se pune crema iar la fiert, se lasa sa dea in 2-3 clocote, dupa care se opreste focul si se lasa sa se racoreasca cateva minute. Supa se serveste cu crutoane de paine prajita.