- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de loboda este un bors de primavara plin de vitamine si revitalizant.
Ingrediente
- 3 cartofi
- 3 morcovi
- 1 gulie cu frunze
- 4-5 legaturi de loboda rosie
- 1 legatura de ceapa verde
- 3 fire de usturoi
- 1 lingura cu bulion de rosii
- sare
- 1 l bors
- 1 legatura de marar
- 4-5 fire de leustean
- 4 linguri cu orez
- ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata cartofii, gulia si morcovii, se spala, se taie romburi mici si se pun sa fiarba in apa calda timp de 10 minute.
- Frunzele de gulie, loboda, ceapa si usturoiul se curata de partea vesteda, se spala sub jet de apa rece, se taie fasii de 1 cm si se pun la fiert cu morcovii si cartofii.
- Dupa 20 minute se adauga orezul fiert si limpezit, sarea necesara, bulionul de rosii desfacut in apa rece si putin ulei (facultativ). Se clocotesc impreuna 1 minut apoi se acreste supa cu bors fiert separat si spu- muit si se presara deasupra marar si leustean tocate impreuna
- Borsul de loboda se serveste cald sau rece cu paine sau mamaliga si cu ardei iute alaturi.