- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa cu orez si legume este o supa delicioasa, satioasa si foarte racoritoare, daca este servita rece in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 125 gr orez
- 1 morcov
- 3 cartofi
- 1 foaie de dafin
- ulei
- 1 ceapa
- 100 ml suc de rosii
- 4 rosii
- cascaval ras
- patrunjel verde
- sare
Instructiuni de preparare
- Se toaca ceapa marunt, iar morcovul, cartofii si rosiile se taie in cubulete.
- Intr-o oala mare, se pun 3 linguri cu ulei la incins, apoi se pun ceapa si morcovul si se calesc pentru 3-4 minute, dupa care se adauga rosiile si sucul de rosii. Dupa cateva minute se adauga 2 litri de apa, cartofii si foaia de dafin.
- Se spala orezul in apa rece, dupa acre se adauga in supa. Se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba supa pana cand legumele sunt fierte complet.
- Se opreste focul si se adauga sare si patrunjel verde tocat marunt. In momentul servirii se adauga cascaval ras, si, dupa gust crutoane proaspete...