- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de ciuperci cu praz este o supa delicioasa, rapida, pe care o puteti consuma atat calda cat si rece, fiind in acelasi timp plina de vitamine.
Ingrediente
- 500 gr ciuperci
- 2 morcovi
- 1 ou
- 1 ceapa
- 2 fire de praz
- 150 gr smantana
- 4 catei de usturoi
- 1 legatura de marar verde
- ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Curata ciupercile si feliaza-le. Taie prazul in rondele, morcovul da-l pe razatoare, iar ceapa toac-o fin.
- Pune cateva linguri cu ulei la incins si caleste ceapa, morcovul si ciupercile, adaugand putina sare. Adauga apa si lasa-le la fiert.
- cand toate legumele sunt fierte, bate galbenusul cu smantana si adauga putin cate putin in supa. Potriveste gustul de sare, pune usturoiul pisat fin si presara marar verde tocat marunt.
- Supa de ciuperci cu praz se serveste cu fasii de praz deasupra si crutoane de paine prajita.