- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa crema de dovleac este o supa delicioasa foarte gustoasa si indragita atat de copii cat si de cei mari.
Ingrediente
- 1 kg dovleac
- 8 catei de usturoi
- 1 lingura cu unt
- 1 crenguta de rozmarin
- 1 ceapa
- 200 ml smantana de gatit
- ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Curata dovleacul de seminte si pune-l in cuptor stropit cu putin ulei. Dupa 15 minute, scoate dovleacul, curata-l de coala si taie-l cuburi.
- Toaca marunt ceapa si piseaza usturoiul. Incinge untul si caleste ceapa, apoi usturoiul, iar la final pune bucatile de dovleac. Acopera cu apa, adauga putina sare si lasa sa fiarba.
- Cand dovleacul este fiert, paseaza fin cu un blender si adauga smantana. Potriveste gustul de sare si serveste supa cu o lingura de smantana si cateva frunze de rozmarin.