Supa crema de dovleac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa crema de dovleac este o supa delicioasa foarte gustoasa si indragita atat de copii cat si de cei mari.

Ingrediente

    • 1 kg dovleac
    • 8 catei de usturoi
    • 1 lingura cu unt
    • 1 crenguta de rozmarin
    • 1 ceapa
    • 200 ml smantana de gatit
    • ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Curata dovleacul de seminte si pune-l in cuptor stropit cu putin ulei. Dupa 15 minute, scoate dovleacul, curata-l de coala si taie-l cuburi.
  2. Toaca marunt ceapa si piseaza usturoiul. Incinge untul si caleste ceapa, apoi usturoiul, iar la final pune bucatile de dovleac. Acopera cu apa, adauga putina sare si lasa sa fiarba.
  3. Cand dovleacul este fiert, paseaza fin cu un blender si adauga smantana. Potriveste gustul de sare si serveste supa cu o lingura de smantana si cateva frunze de rozmarin.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri