Supa de ceapa cu carne

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa de ceapa cu carne este o supa perfecta in orice anotimp. Este delicioasa daca o serviti calda iarna si rece vara.

Ingrediente

    • 6 felii de carne macra - pulpa sau muschi de vita
    • 2 morcovi
    • 4-5 hribi sau ciuperci de cultura
    • 1 telina mijlocie
    • 1 patrunjel cu frunze
    • 1 fir de busuioc
    • 4 cepe de apa
    • verdeata tocata
    • sare
    • 200 gr taitei
    • 2 linguri cu unt
    • cimbru

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Folosesti doua vase adanci. in primul vas asezi carnea, acoperi cu legumele curatate, spalate si taiate in doua si cu hribi spalati, fara codite. Acoperi cu 1 litru de apa, fierbi acoperit, cu sarea necesara, cel putin 1 ora.
  2. In al doilea vas asezi ceapa taiata pestisori, o calesti in unt. Stingi cu apa incalzita (2 sau 3 litri), fierbi la foc mic supa dupa ce ai pus un buchet aromat cu patrunjel frunze, 1 fir de busuioc, 2-3 fire de cimbru sau menta. Dupa fierbere arunci buchetul de plante aromate. Sarezi dupa 15 minute, strecori supa de carne, adaugi taiteii fierti si spalati in apa rece, amesteci cele doua supe si decorezi cu patrunjel tocat.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri