Supa de carne cu prune uscate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa de carne cu prune uscate este o supa aromata de iarna pe care o puteti prepara chiar si fara carne.

Ingrediente

    • 500 gr carne de porc sau manzat
    •  250 gr prune uscate
    • 1 ceapa
    • 1 morcov
    • 1 telina
    • 1/2 varza cruda
    • sare
    • 1 foaie de dafin
    • 1 praz
    • 1 cartof
    • taitei de casa
    • 1 lingura cu zahar

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Cureti carnea, o speli, o clocotesti 2-3 minute, arunci apa si pui carnea la fiert cu putina apa rece (cat sa acopere carnea si legumele).
  2. Cureti si speli legumele, le tai in doua, le asezi peste carne cu o foaie de dafin si sare. Acoperi vasul cu capac  si fierbi la foc mic.
  3. Lasi prunele in apa rece ca sa se hidrateze (cat fierbi supa). De la praz folosesti doar partea alba, pe care o tai felii marunte.
  4. Cand carnea se poate consuma, adaugi 2 litri de apa incalzita, lasi sa dea cateva clocote, strecori supa in alt vas.
  5. Fierbi prunele separat, le pui in supa (fara apa in care au fiert), indulcesti cu 1 lingura de zahar, adaugi taiteii fierti si limpeziti cu apa rece. Tai marunt carnea si o lasi in supa.
  6. Nu folosesti zarzavatul in supa, il servesti ca garnitura la chiftele sau friptura.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri