- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de carne cu prune uscate este o supa aromata de iarna pe care o puteti prepara chiar si fara carne.
Ingrediente
- 500 gr carne de porc sau manzat
- 250 gr prune uscate
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 telina
- 1/2 varza cruda
- sare
- 1 foaie de dafin
- 1 praz
- 1 cartof
- taitei de casa
- 1 lingura cu zahar
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Cureti carnea, o speli, o clocotesti 2-3 minute, arunci apa si pui carnea la fiert cu putina apa rece (cat sa acopere carnea si legumele).
- Cureti si speli legumele, le tai in doua, le asezi peste carne cu o foaie de dafin si sare. Acoperi vasul cu capac si fierbi la foc mic.
- Lasi prunele in apa rece ca sa se hidrateze (cat fierbi supa). De la praz folosesti doar partea alba, pe care o tai felii marunte.
- Cand carnea se poate consuma, adaugi 2 litri de apa incalzita, lasi sa dea cateva clocote, strecori supa in alt vas.
- Fierbi prunele separat, le pui in supa (fara apa in care au fiert), indulcesti cu 1 lingura de zahar, adaugi taiteii fierti si limpeziti cu apa rece. Tai marunt carnea si o lasi in supa.
- Nu folosesti zarzavatul in supa, il servesti ca garnitura la chiftele sau friptura.