- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de linte cu pui este preparatul perfect daca doriti sa tineti un regim de detoxifiere.Datorita continutului ridicat de fibre acest preparat va ofera vitaminele de care aveti nevoie ca sa va refaceti dupa o zi obositoare de munca.
Ingrediente
- 200 gr linte
- 1 buc pastarnac radacina
- 100 ml smantana
- 1 ceapa
- 200 gr piept de pui
- 1 galbenus de ou
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Linte se pune de cu seara la inmuiat intr-un castron cu apa. A doua zi, se scurge de apa si se pune iar in apa, la fiert. Dupa ce s-a format spuma, se inlatura cu o spumiera,apoi se adauga ceapa tocata marunt si pastarnacul taiat cubulete.
- Cand ceapa este aproape fiarta se scurge de o trei sferturi din apa si se pune pe foc dar cu apa ramasa. Se adauga pieptul de pui taiat cubulete. Cand pieptul de pui este fiert se ia o parte din linte(un sfert), se paseaza si se toarna peste restul de linte, in oala.
- Separat, intr-un castron se amsteca galbenusul de ou cu smantana pana se obtine o crema groasa cu care se drege supa.
- Se ia oala cu supa de pe foc si se drege cu smantana cu ou, apoi se serveste fierbinte, insotita de frunze de spanac proaspat.