- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de mazare verde si cartofi noi se gateste foarte usor, este satioasa si se poate servi ca fel principal la masa de pranz.Este saraca in grasimi se poate servi alaturi de crutoane de paine prajita cu usturoi.
Ingrediente
- 500 gr cartofi noi mici
- 1 morcov
- 500 gr pastai de mazare
- 1 pastarnac
- 1 ceapa
- 1 lingura pasta de tomate
- 2 linguri orez
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 legatura marar
- 1 lingura ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata pastaile de mazare, iar boabele se spala sub jet de apa rece. Cartofii se curata de coaja si se tin in apa rece pana in mometul folosirii lor. Morcovul si pastarnacul se curata de coaja, se spala, apoi se da pe razatoare. Ceapa se curata si se toaca marunt.
- Se pune la fiert o oala cu 2 litri de apa cu putina sare in in care se pun cartofii, mazarea, morcovul, pastarnacul si ceapa. Cand legumele s-au inmuiat se adauga uleiul, putina sare si pasta de tomate, apoi dupa 1 minut se adauga orezul spalat.
- Cand orezul este fiert se adauga verdeata tocata si se potriveste gustul de sare, daca e cazul, apoi se opreste focul.