- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa rapida de peste cu crutoane este o supa rapida delicioasa care poate fi servita chiar si rece.Se mai pot adauga optional legume acoperind gustul pestelui.Oricum ati manca prepratul este senzational.
Ingrediente
- 500 gr peste file(la alegere)
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri patrunjel tocat
- pasta de tomate
- un varf de lingurita de sofran
- extra virgin ulei de masline
- sare ÅŸi piper
Instructiuni de preparare
- Se caleste in putin ulei patrunjelul verde tocat fin si catelul de usturoi taiat rondele. Cand incepe sa sfaraie in tigaie se adauga pasta de tomate dizolvata intr-un pahar de apa calda, se condimenteaza cu sare si se lasa sa fiarba inabusit 10 minute, la foc mic.
- Se adauga 500 ml de apa calda si sofranul si se mai lasa sa firba inca 10 minute, apoi se adauga fileurile de peste, spalat in prealabil. Se acopera vasul cu un capac si se lasa sa fiarba impreuna timp de 6-7 minute, apoi se opreste focul si se adauga patrunjel verde tocat fin.
- In momentul servirii se adauga in fiecare bol si cateva crutoane din paine prajita, pentru un plus de gust.
-
Este posibil sa doriti să înlocuiti piperul cu ardei chili. Crutoane pot fi aromatizate prin frecarea cu usturoi proaspat inainte de turnarea supa de peste.