- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aluatul pentru tarte este un aluat fraged care cu siguranta va va inspira sa preparati tarte cu diferite umpluturi.
Ingrediente
- 300 gr faina
- 1 ou
- sare
- 60 gr unt sau margarina
- 1 varf de cutit de bicarbonat amestecat cu faina
Instructiuni de preparare
- Se amesteca faina cu bicarbonatul, untul moale, oul si putina sare. Se framanta aluatul adaugand apa cat cuprinde, ca sa iasa un aluat potrivit de tare.
- Se framanta bine aluatul, dupa care se lasa doua ore sa se odihneasca, dupa care se intinde o foaie mai subtire, se taie bucati cat marimea formelor mici de tarte, care se pun in forme, se inteapa cu furculita din loc in loc si se introduc in cuptorul fierbinte sa se coaca.
- Cand formele sunt gata se umplu cu diverse umpluturi dulci sau sarate.