- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Minitartele cu ciocolata trebuie sa le incercati, pentru ca sunt preferatele copiilor in zilele calde de vara.
Ingrediente
PENTRU BAZA:
- 200 gr biscuiti digestivi cu ciocolata
- 100 gr ciocolata cu lapte
- 50 gr unt
PENTRU UMPLUTURA:
- 50 gr zahar tos
- 200 ml frisca lichida
- 30 gr unt
- 150 gr ciocolata amaruie, taiata bucatele mici
- 2 linguri zahar pudra, pentru decor
Instructiuni de preparare
- Puneti biscuitii digestivi in vasul robotului de bucatarie si mixati pana cand obtineti consistenta pesmetuluui, apoi rasturnati-i intr-un castron.Topiti untul si cioclata la bain-marie, apoi turnati peste biscuiti amestecand bine.
- Luati aluat de biscuiti si presati in tava de minitarte unsa cu ulei, niveland usor. Cand ati terminat bagati tava in congelator 30 minute.
- Pentru a prepara umplutura, puneti frisca lichida intr-o cratita pe foc impreuna cu zaharul, amestcand bine ca sa se omogenizeze. Puneti ciocolata amaruie si untul intr-un castron, si turnati frisca fierbinte deasupra, amestecand continuu ca sa se omogenizeze.
- Scoateti tartele de la congelator si turnati in fiecare crema de ciocolata. Bagati tartele la frigider pentru 4-5 ore, apoi decorati cu zahar pudra si serviti.