- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu gem de caise si migdale este un preparat foarte aromat si gustos,mai ales daca il serviti rece, a doua zi.
Ingrediente
- 400 gr gem de caise
- 400 gr aluat fraged
- 150 gr zahar tos alb
- 150 gr unt, la temperatura camerei
- 100 gr orez macinat
- 200 gr migdale macinate
- 1/2 lingurita esneta de migdale
- 2 oua
- 30 gr fulgi de migdale
Instructiuni de preparare
- Pe o planseta presarata cu faina intindeti aluatul in foaie de 5 mm grosime, apoi asezati-o in tava de tarta acoperind integral baza si marginile. Intepati din loc in loc cu o furculita, acoperiti cu hartie de copt , peste care asezati uniform bilele pentru copt orb. Introduceti tava in cuptorul incins pentru 15 minute, apoi indepartati hartia si bilele si mai coaceti inca 5 minute.
- Separat amestecati untul si zaharul pana obtineti o crema fina si pufoasa, in care incorporati orezul si migdalele, alternand cu ouale batute, iar la final incorporati esenta de migdale.
- Cand aluatul de tarta este copt si racorit, intindeti gemul in strat uniform, apoi turnati compozitia de migdale. Presarati fulgii de migdale si mai coaceti inca 30-35 de minute, pana cand tarta este rumena si coapta. Scoateti tarta din cuptor, lasati-o 20 de minute in tava sa se racoreasca, apoi transferati-o pe un gratar pana se raceste bine de tot.