- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Minitartele cu lamaie sunt perfecte la gustare sau la desert, fiind metoda cea mai eficienta prin care ii puteti convinge pe cei mici sa consume fructe proaspete.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 250 gr faina
- 75 gr zahar tos
- 125 gr unt, la temperatura camerei
- 50 ml apa sau lapte rece
- 1 galbenus de ou
- sare
PENTRU CREMA:
- 2 oua
- 1 galbenus de ou
- 2 lamai
- 1 lingura amidon de porumb
- 50 gr unt
- 100 gr zahar tos
- fructe
Instructiuni de preparare
- Pentru aluat frecati galbenusul cu zaharul pana se ingroasa si se albesc, marindu-si considerabil volumul, apoi adaugati apa sau laptele rece, omogenizand bine amestecul.
- Separat, in alt castron amestecati faina cu putina sare, apoi puneti unutl taiat cubulete si framantati cu degetele pana obtineti un aluat nisipos. Faceti un gol in mijloc unde adaugati amestecul de oua cu lapte sau apa, apoi framantati pana se omogenizeaza bine de tot aluatul. Daca este nevoie il puteti framanta si pe o planseta presarata cu faina.
- Cand aluatul este suficient de elastic pentru a putea fi modelat, intindti din el o foaie de 5 mm grosime, din care apoi decupati cercuri cu care tapetati apoi formele de minitarte unse cu putin ulei. Intepati din loc in loc cu o furculita, apoi introduceti tava in cuptorul incins pentru 10-12 minute.
- Pentru crema, amestecati pe baie de aburi ouale, galbenusul si zaharul. Amestecati energic cu un tel, pana cand amestecul se albeste si isi mareste considerabil volumul. Adaugati coaja rasa si sucul strecurat de la cele 2 lamai, omogenizati bine crema, si mai lasati inca 2 minute, pe ceas.
- Dati crema la o parte si amestecati continuuu 5 minute, apoi incorporati bine de tot untul, continuand mixarea pana cand crema se raceste.
- Cand bazele tartelor sunt complet reci se umplu cu crema rece si se decoreaza cu fructe proaspete. Introduceti minitartele la frigider pentru 2-3 ore, apoi le puteti servi.