- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta dadacei este o delicioasa tarta care este mereu delicioasa, indiferent de ocazie. Fie ca e servita la micul dejun sau ca desert este mereu o placere sa gusti o felie din tarta dadacei.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 150 gr unt
- 300 gr faina
- 1 ou
- 150 gr zahar
- 1 plic drojdie
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 500 ml lapte
- 150 gr zahar
- 50 gr faina alba
- 25 gr seminte de pin
- 2 oua
- 1 lamaie
- 1 plic zahar vanilat
- sare
PENTRU DECOR:
Instructiuni de preparare
- Cerne faina, adauga zaharul, putina sare, oul si drojdia. Amesteca ingredientele cu o furculita, adauga untul taiat bucati si framanta apoi rapid cu mainile pana obtii un aluat neted si omogen pe care pune-l intr-o folie de plastic si baga-l pentru 30 de minute in frigider.
- Pune intr-un catsron ouale si bate-le. Adauga treptat zaharul (pastreaza o lingurita), 50 gr faina cernuta, zaharul vanilat, putina sare, coaja rasa si zeama de la lamaie si bate totul pana obtii o compozitie neteda.
- Pune la fiert laptele cu zaharul oprit si, clocotit, toarna-l in compozita cu oua, amestecand continuu. Pune totul din nou la fiert 1-2 minute, amestecand permanent.
- Scoate aluatul din frigider si imparte-l in trei. Din prima parte intinde o foaie rotunda si imbraca fundul unei forme de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Din a doua parte de aluat modeleaza un rulou si imbraca cu el marginea formei, dandu-i o inaltime de 3 cm.
- Toarna crema racita, pliaza marginea de aluat peste crema si stropeste-o cu putin lapte. Intinde din aluatul ramas o foaie rotunda si asaz-o peste umplutura, lipindu-i marginile. Presara semintele de pin si coace tarta 45 de minute in cuptorul incins.
- Cand tarta este gata las-o sa se raceasca si serveste-o presarata cu zahar pudra.