- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu crema de mere este un desert delicios si plin de aroma. Este genul de desert ideal in orice ocazie si care te binedispune de la prima muscatura.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 200 gr unt
- 330 gr faina
- 100 gr zahar
- 1/2 lamaie
- 1 albus
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 100 ml apa
- 100 gr zahar
- 5 mere
- 1/2 lamaie
- 1 lingurita scortisoara pulbere
- 10 gr drojdie
- 1 ou
Instructiuni de preparare
- Pune faina pe o planseta de lemn, fa-i in mijloc o adancitura si pune in ea zaharul, albusul, coaja rasa de la jumatate de lamaie si incepe sa framanti. Adauga untul, putina sare si framanta pana obtii un aluat neted si omogen. Inveleste aluatul cu un servet de bucatarie si lasa-l sa se odihneasca cel putin 30 de minute.
- Intre timp, curata merele de coaja si taie-le cubulete. Pune-le in 100 ml de apa clocotita si firbe-le impreuna cu zaharul si coaja rasa de la jumatate de lamaie. Cand merele s-au inmuiat, paseaza-le cu un blender.
- Pune compozitia pe foc pentru 2-3 minute, apoi las-o sa se racoreasca si amestec-o cu oul, scortisoara si drojdia.
- intinde aluatul si imbraca cu el o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Toarna crema de mere si coace-o o ora in cuptorul incins.
- Cand tarta este gata las-o sa se raceasca apoi o poti felia si servi.
Sugestie:
Poti decora tarta cu frisca aromata cu scortisoara, pusa intr-un pos atunci cand tarta este complet rece.