Tarta cu sunca si spanac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu sunca si spanac este o tarta aperitiv pe care o puteti prepara chiar si cu o zi inainte de a fi servita deoarece spanacul va fi mult mai aromat si mai gustos daca este servit rece.

Ingrediente

    • 200 gr unt
    • apa rece
    • 400 gr faina
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 200 ml lapte
    • 300 gr spanac congelat
    • 200 gr sunculita taraneasca
    • 8 oua
    • 200 gr branza telemea
    • 2 linguri unt
    • 1 lingura parmezan ras
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se prepara aluatul cu o zi inainte: se amesteca repede faina cu sarea si cu untul pana se obtine un aluat nisipos, apoi se adauga apa cat mai rece si se framanta pana se obtine un aluat care nu se lipeste de degete. Se pune alauatul intr-o folie de plastic si se baga la frigider pana a doua zi.
  2. Pentru umplutura se caleste spanacul congelat in unt cu putina sare. Cand este gata se ia vasul de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
  3. Intre timp, sunculita si branza se taie cubulete mici. Se bat spuma ouale cu laptele si se amesteca cu branza si sunca, apoi se adauga spanacul si parmezanul ras, adaugand sare si piper, dupa gust.
  4. Se intinde aluatul intr-o forma de tarta, se inteapa sin loc in loc cu furculita si se baga 15 minute in cuptorul incins. Se scoate aluatul si se adauga umplutura, apoi se baga iarasi la cuptor pentru 25 de minute.
  5. Cand tarta este gata se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca, apoi se poate felia si servi.

Recomandari

Tarte