- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Minitartele cu jeleu de struguri sunt foarte gustoase...ideale pentru desert.
Ingrediente
PENTRU TARTE:
- 3 oua
- 1 lingura cacao
- 2 linguri apa
- 1 lingurita praf de copt
- 6 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 4 linguri faina
PENTRU JELEU:
- 150 ml vin alb dulce
- 1/2 baton de scortisoara
- 1 plic de gelatina
- 500 gr struguri albi
- 130 gr zahar
- coaja rasa de portocala
PENTRU GLAZURA:
- 2 linguri frisca lichida
- 100 gr ciocolata de menaj
Instructiuni de preparare
- Se separa galbenusurile de albusuri, iar albusurile se bat spuma cu putina sare, pana se intaresc. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana cand consistenta este ca cea a unei smantani groase. Se adauga galbenusurile, se omogenizeaza, apoi se pun uleiul, apa si coaja rasa de portocala.
- Se amesteca faina cu praful de copt si cacaua, apoi se toarna in ploaie peste compozitie. Se omogenizeaza ametsecul, amestecand cu o lingura de lemn cu miscari lente de sus in jis.
- Se toarna compozitia in forme de minitarte unse cu unt si tapetata cu faina, iar apoi formele se pun intr-o tava mare de aragaz, care se baga apoi in cuptor ca sa se coaca minitartele. Cand sunt gata se lasa sa se raceasca si abia apoi se scot din forme.
- Pentru jeleul de struguri, se pun boabele de struguri impreuna cu vinul, coaja de portocala si batonul de scortisoara, intr-un vas. Se zdrobesc usor boabele de struguri si se fierb cateva minute pana cand strugurii se inmoaie, apoi se trece amestecul printr-o sita.
- Se completeaza cu apa pana la 500 de ml. In alta cana se pun 700 ml de apa si gelatina. Se adauga restul lichidului impreuna cu zaharul la foc si se lasa sa dea in cateva clocote. Se stinge focul, se toarna putin lichid peste gelatina inmuiata, se amesteca, apoi se toarna gelatina peste tot lichidul.Se lasa sa se raceasca, dar sa nu se intareasca si se umplu formele de tarta cu jeleul obtinut.
- Dupa ce se intareste jeleul, se intinde deasupra glazura de ciocolata care se prepara prin topirea la microunde a ciocolatei, impreuna cu frisca lichida, fara a o fierbe.