- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu branza de capra este o tarta aperitiv delicioasa, apetisanta si pe placul tuturor atat calda cat si rece.
Ingrediente
PENTRU COSULETE:
- 1/2 lingurita sare
- 50 gr osanza, racita si taiata cubulete
- 230 gr faina
- 50 gr unt nesarat, racit si taiat cubulete
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 legatura de ceapa verde, tocata marunt
- 1 lingurita otet balsamic
- 200 gr branza de capra moale
- 9 rosii cherry taiate in doua
- 3 catei de usturoi necuratati
- 100 ml vin alb
- 140 ml frisca grasa
- 1 ou
- 1 lingura cimbru proaspat sau 1 lingurita cimbru uscat
- frunze de rucola, pentru decor
USTENSILE:
- hartie de copt
- 1 tava joasa
- 6 forme mici de tarta
- boabe de fasole sau bile pentru copt orb
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 45 minute
Timp de racire 30 minute
Timp de coacere 40 minute
- Intr-un castron turnati faina, sarea, cuburile de unt si osanza, apoi framantati cu mana pana obtineti firimituri. Adaugati 2-3 linguri de apa rece si framantati pana obtineti o minge de aluat. acoperiti aluatul cu folie de plastic alimentar si bagati-l la frigider pentru jumatate de ora.
- Impartiti aluatul in 6 si intindeti cate un disc din fiecare bucata. Presati aluatul pe baza si marginileformelor de tarta si fasonati la circa 1 cm deasupra marginii formei. Intepati baza cu o furculita, captusiti-o cu hartie de copt si umpleti forma cu boabe de fasole sau cu bile pentru copt orb. Asezati formele pe o tava joasa si coaceti-le 15 minte, apoi scoateti boabele de fasole si hartia de forme si mai coaceti-le 5 minute, sau pana cand aluatul devine crocant.
- Intre timp, fierbeti la foc mica cateii de usturoi, timp de 10 minute, pana se inmoaie. Scurgeti apa si stoarceti usturoiul moale, apoi tocati-l marunt.
- Intr-o cratita, fierbeti la foc mic ustuoiul, ceapa verde tocata marunt, vinul si otetul balsamic, pana cand se evapora complet lichidul, apoi lasati-le deoparte.
- Bateti frisca si ouale intr-un castron si asezonati-le cu sare si piper macinat. In alt castron, faramitati branza de capra si amestecati-o cu cimbrul, iar apoi cu amestecul de usturoi si ceapa verde.
- Impartiti amestecul cu branza de capra in forme si turnati peste el amestecul de frisca si ou. Asezati cate 3 jumatati de rosie cherry pe fiecare tarta si coaceti-le 20 de minute, pana se rumenesc. Cand sunt gata, lasati-le sa se raceasca bne inainte de a le scoate din forme.
- Tartele se servesc decorate cu frunze de rucola. Chutney de ceapa sau orice alt chutney de casa este delicios impreuna cu aceste tarte.