Tarta cu branza de capra

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu branza de capra este o tarta aperitiv delicioasa, apetisanta si pe placul tuturor atat calda cat si rece.

Ingrediente

    PENTRU COSULETE:

    • 1/2 lingurita sare
    • 50 gr osanza, racita si taiata cubulete
    • 230 gr faina
    • 50 gr unt nesarat, racit si taiat cubulete

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1 legatura de ceapa verde, tocata marunt
    • 1 lingurita otet balsamic
    • 200 gr branza de capra moale
    • 9 rosii cherry taiate in doua
    • 3 catei de usturoi necuratati
    • 100 ml vin alb
    • 140 ml frisca grasa
    • 1 ou
    • 1 lingura cimbru proaspat sau 1 lingurita cimbru uscat
    • frunze de rucola, pentru decor

    USTENSILE:

    • hartie de copt
    • 1 tava joasa
    • 6 forme mici de tarta
    • boabe de fasole sau bile pentru copt orb

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 45 minute
Timp de racire 30 minute
Timp de coacere 40 minute

  1. Intr-un castron turnati faina, sarea, cuburile de unt si osanza, apoi framantati cu mana pana obtineti firimituri. Adaugati 2-3 linguri de apa rece si framantati pana obtineti o minge de aluat. acoperiti aluatul cu folie de plastic alimentar si bagati-l la frigider pentru jumatate  de ora.
  2. Impartiti aluatul in 6 si intindeti cate un disc din fiecare bucata. Presati aluatul pe baza si marginileformelor de tarta si fasonati la circa 1 cm deasupra marginii formei. Intepati baza cu o furculita, captusiti-o cu hartie de copt si umpleti forma cu boabe de fasole sau cu bile pentru copt orb. Asezati formele pe o tava joasa si coaceti-le 15 minte, apoi scoateti boabele de fasole si hartia de forme si mai coaceti-le 5 minute, sau pana cand aluatul devine crocant.
  3. Intre timp, fierbeti la foc mica cateii de usturoi, timp de 10 minute, pana se inmoaie. Scurgeti apa si stoarceti usturoiul moale, apoi tocati-l marunt.
  4. Intr-o cratita, fierbeti la foc mic ustuoiul, ceapa verde tocata marunt, vinul si otetul balsamic, pana cand se evapora  complet lichidul, apoi lasati-le deoparte.
  5. Bateti frisca si ouale intr-un castron si asezonati-le cu sare si piper macinat. In alt castron, faramitati branza de capra si amestecati-o cu cimbrul, iar apoi cu amestecul de usturoi si ceapa verde.
  6. Impartiti amestecul cu branza de capra in forme si turnati peste el amestecul de frisca si ou. Asezati cate 3 jumatati de rosie cherry pe fiecare tarta si coaceti-le 20 de minute, pana se rumenesc. Cand sunt gata, lasati-le sa se raceasca bne inainte de a le scoate din forme.
  7. Tartele se servesc decorate cu frunze de rucola. Chutney de ceapa sau orice alt chutney de casa este delicios impreuna cu aceste tarte.

Recomandari

Tarte