- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta de mere cu smantana este o tarta perfecta la mesele festive in familie. Aromata si apetisanta va aduce numai cuvinte de lauda.
Ingrediente
- aluat foitaj
- 150 gr zahar tos alb
- 2 linguri faina alba
- putina sare
- 200 gr smantana
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 1 ou
- 4 mere curatate si taiate cubulete
- 50 gr zahar
- 50 gr faina alba
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 50 gr unt rece
Instructiuni de preparare
- Desfaceti foitajul si asezati-l in tava unsa cu unt, tapetand si marginile laterale. Pana este gata umplutura introduceti tava cu aluatul la frigider.
- Separat, amestecati 150 gr zahar cu 2 lignuri de faina si putina sare, apoi incorporati in amestec smantana, oul si esenta de vanilie, amestecand bine ca sa omogenizati amestecul. Adaugati merele cubulete, amestecati usor, apoi turnati toata compozitia in tava, peste foitaj.
- Introduceti tava in cuptorul incins pentru 15 minute la foc mare, apoi dati focul mic si mai coaceti jumatate de ora.
- Intre timp, amestecati faina cu zaharul si scortisoara, adaugati untul si framantati bine ca sa obtineti firimituri fine.
- Dupa 30 de minute de coacere, scoateti tarta din cuptor si asezati uniform firimiturile si bagati-o la cuptor pentru inca 15 minute, timp in care crusta se va rumeni.
- Cand tarta este coapta scoateti-o din cuptor si lasati sa se raceasca bine de tot inainte de a portiona.