- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu visine trebuie sa o incercati pentru ca este foarte buna, mai ales daca o bagati si la frigider cateva ore iniante de a o servi.
Ingrediente
- 400 gr faina
- 200 gr margarina
- 100 ml apa rece
- putina sare
- 500 gr visine fara samburi
- 250 gr zahar alb
- 10 lingurite amidon alimentar
- 1 lingura unt
- 1/4 lingurita esenta de migdale
Instructiuni de preparare
- Se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga margarina taiata cubulete si se famanta cu degetele pana se obtine un aluat sfaramicios. Se toarna treptat cate o lningura de apa rece, amestecand bine aluatul. Cand acesta se poate modela nu se mai adauga apa. Impachetati aluatul in folie de plastic si bagati-l la frigider jumatate de ora.
- Scoateti aluatul si intindeti din el o foaie cam de 5 mm grosime si asezati-l in tava unsa cu ulei. Bagati tava la frigider pana cand sunt gata restul ingredientelor.
- Din aluatul ramas se modeleaza fasii din care se va face un grilaj, peste fructe. Cand fasiile sunt si ele gata se pun pe o planseta si se pun si ele in frigider.
- Intr-o cratita puneti visinele, zaharul si amidonul, apoi puneti pe foc cam 10 minute pana cand se formeaza un sirop care tinde sa se ingroasa. Luati cratita de pe foc si aduagati untul si esenta de migdale, amestecand continuu ca untul sa se topeasca.
- Cand umplutura este aproape rece se toarna in tava cu aluatul, se uniformizeaza, apoi se asaza fasiile de grilaj. Introduceti tava in cuptorul incins pentru 45-55 de minute, pana cand crusta se rumeneste. Cand tarta este gata scoateti din cuptor si lasati-o sa se raceasca bine de tot inainte de a portiona si servi.