- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Turta de cartofi umpluta cu carne de miel si seminte de pin trebuie sa o incercati si dvs macar o data. Are o aroma fina, delicata si este foarte apetisanta.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 700 gr cartofi fainosi
- sare
- faina, cat e necesar
PENTRU UMPLUTURA;
- 10 gr unt
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa potrivita, feliata subtire
- piper proaspat macinat
- nucsoara proaspat macinata
- 2 bucati de nucsoara, doar samburii macinati pudra
- 3 catei de usturoi macinati pudra
- 200 gr carne tocata de miel
- 50 gr seminte de pin prajite
- 1 lingura concentrat de rosii
- 3 linguri patrunjel proaspat, maruntit
- sare
PENTRU SERVIRE;
- 150 gr rucola stropita cu lamaie si ulei de masline
- 200 ml iaurt
- ½ catel de usturoi taiat marunt
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- pentru prepararea aluatului, fierbeti cartofii cu coaja intr-o cratita in apa sarata pana se inmoaie dar nu se faramiteaza. Scurgeti-i, curatati-i si zdrobiti-i. Amestecati-i cu sare si faina suficienta pentru a obtine coca.
- Pana se coc cartofii, ocupati-va de umplutura. Topiti untul cu uleiul de masline intr-o tigaie si rumeniti ceapa pana prinde culoarea aurie. Adaugati mirodeniile si prajiti 1 minut. Puneti apoi carnea de miel si prajiti-o, amestecand pana ia o culoare maronie. Amestecati apoi semintele de pin si pasta de rosii, 2 linguri de apa, patrunjel, sare si piper. Pentru turte, treceti mainile prin faina si impartiti coca in 4 bile.
- Modelati una din ele sub forma unui disc gros de 1 cm. Puneti 2 linguri de umplutura in centru si impaturiti marginile, sa acoperiti umplutura. Repetati procedura cu aluatul ramas. Incalziti o lingura de ulei de masline intr-o tigaie. Coaceti turtele pe ambele parti, pana se rumenesc. Uscati-le pe un prosop de bucatarie.
- Amestecati iaurtul cu usturoi, sare si piper. Serviti turtele cu rucola si iaurt.