Turta de cartofi umpluta cu carne de miel si seminte de pin

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Turta de cartofi umpluta cu carne de miel si seminte de pin trebuie sa o incercati si dvs macar o data. Are o aroma fina, delicata si este foarte apetisanta.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 700 gr cartofi fainosi
    • sare
    • faina, cat e necesar

    PENTRU UMPLUTURA;

    • 10 gr unt
    • 2 linguri ulei de masline
    • 1 ceapa potrivita, feliata subtire
    • piper proaspat macinat
    • nucsoara proaspat macinata
    • 2 bucati de nucsoara, doar samburii macinati pudra
    • 3 catei de usturoi macinati pudra
    • 200 gr carne tocata de miel
    • 50 gr seminte de pin prajite
    • 1 lingura concentrat de rosii
    • 3 linguri patrunjel proaspat, maruntit
    • sare

    PENTRU SERVIRE;

    • 150 gr rucola stropita cu lamaie si ulei de masline
    • 200 ml iaurt
    • ½ catel de usturoi taiat marunt
    • sare si piper

     

     

Instructiuni de preparare

  1. pentru prepararea aluatului, fierbeti cartofii cu coaja intr-o  cratita  in apa sarata pana se inmoaie dar nu se faramiteaza. Scurgeti-i, curatati-i si zdrobiti-i. Amestecati-i cu sare si faina suficienta pentru a obtine coca.
  2. Pana se coc cartofii, ocupati-va de umplutura. Topiti untul cu uleiul de masline intr-o tigaie si rumeniti ceapa pana prinde culoarea aurie.  Adaugati mirodeniile si prajiti 1 minut. Puneti apoi carnea de miel si prajiti-o, amestecand pana ia o culoare maronie. Amestecati apoi semintele de pin si pasta de rosii, 2 linguri de apa, patrunjel, sare si piper. Pentru turte, treceti mainile prin faina si impartiti coca in 4 bile.  
  3. Modelati una din ele sub forma unui disc gros de 1 cm. Puneti 2 linguri de umplutura in centru si impaturiti marginile, sa acoperiti umplutura. Repetati procedura cu aluatul ramas. Incalziti o lingura de ulei de masline intr-o tigaie. Coaceti turtele pe ambele parti, pana se rumenesc. Uscati-le pe un prosop de bucatarie.
  4. Amestecati iaurtul cu usturoi, sare si piper. Serviti turtele cu rucola si iaurt.

Recomandari

Tarte