Tarta cu cirese

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cand este sezonul cireselor trebuie sa profitam la maxim de ele si sa le consumam sub orice forma. Tarta cu cirese este un exemplu clar de desert delicos, aroma si foarte gustos.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT

    • 500 gr faina
    • 150 gr zahar
    • 2 oua
    • 1/2 plic praf de copt
    • 150 gr unt
    • sare
    • 100 ml apa

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1 kg cirese
    • jeleu de coacaze
    • 3 linguri zahar pudra

Instructiuni de preparare

  1. Se pune faina pe o planseta si se amesteca cu praful de copt. Se  bat ouale,  se adauga zaharul, putina sare si apa si apoi se incorporeaza in faina. Se framanta repede pana se obtine un aluat omogen.
  2. Se lasa aluatul sa se odihneasca o ora, dupa care se intinde in foaie mare, cat tavade tarta, se fac deasupra dungi cu furculita si se presara cu zahar pudra.
  3. Se scot samburii din cirese strangandu-le ca sa nu-si mai piarda din zeama, apoi se pun peste tarta care se introduce in cuptorul fierbinte, dupa care focul se reduce la mic.
  4. Cand tarta este coapta se lasa sa se raceasca, apoi cu lingura se toarna deasupra jeleul de coacaze, apoi se poate servi.

Recomandari

Tarte