- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta de post cu visine este perfecta in zilele de post, ca sa potoleasca pofta de dulce. Dar, mai are si avantajul ca se prepara foarte usor si necesita ingrediente putine si sanatoase.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Faina se amesteca cu uleiul si apoi cu 10 linguri de apa rece pana cand se formeaza un aluat omogen. Daca aluatul nu e inca bine inchegat, puteti adaugati cate o lingura de apa in plus, pana cand obtineti consistenta potrivita.
- Aluatul obtinut se imparte in doua bucati, se acopera cu folie alimentara si se baga in frigider. Una din bucati trebuie sa fie mai mica pentru a forma din ea grilajul de deasupra tartei.
- Visinele se pun intr-un castron impreuna cu zaharul, scortisoara, malaiul si grisul. Acestea din urma vor absorbi lichidul din fructe.
- Aluatul se scoate din frigider si ambele bucati se intind cu un sucitor. Bucata mai mare trebuie sa fie de marimea tavii in care se va coace prajitura. Bucata mai mica trebuie intinsa la aceeasi grosime si se taie in fasii late de 1-2 cm si lungi cat diametrul tavii.
- Aluatul din tava se inteapa cu o furculita si se coace in cuptorul incins, la foc moderat, timp de 10-15 minute pana cand se rumeneste usor. Se scoate tava din cuptor si dupa ce se raceste cam 10 minute, se aseaza visinele peste crusta. Peste ele, asezati fasiile de aluat in forma unui grilaj.
- Tarta mai trebuie coapta inca 20-30 de minute pana cand fasiile de aluat de deasupra se rumenesc.