Tarta cu ciocolata-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu ciocolata este un desert aromat, gustos si foarte apreciat, fiind in topul deserturilor preferate ale tuturor.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 50 gr unt
    • 2 linguri zahar pudra
    • 120 gr faina
    • 150 gr branza de vaci
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 100 gr zahar
    • 200 gr frisca lichida
    • 250 gr ciocolata amaruie
    • 3 galbenusuri
    • 200 ml lapte

Instructiuni de preparare

  1. Pentru aluat se taie untul in bucati mici si branza de vaci se marunteste. Faina se amesteca cu sarea si cu zaharul, apoi se adauga untul si branza de vaci si se amesteca bine, se aduna aluatul intr-o bila care se pune intr-o folie de plastic si se baga la frigider pentru o ora.
  2. Dupa acest timp, se intinde aluatul in foaie si se pune in tava tapetata cu unt. Se inteapa tarta din loc in loc cu o furculita, se acopera cu o bucata de folie de aluminiu si, cu doua linguri de fasole uscata puse deasupra, se coace 10 minute, apoi fasolea si folia de aluminiu se dau la o parte.
  3. Pentru umplutura, se toarna frisca lichida intr-un vas, se adauga laptele si se fierb. In momentul fierberii se adauga zaharul si ciocolata rupta bucati. Se lasa pe foc pana cand se topeste ciocolata, amestecand continuu. Se rastoarna apoi amestecul in alt vas si se lasa sa se raceasca, apoi se adauga cele 3 galbenusuri si se omogenizeaza bine compozitia.
  4. Se toarna amestecul de ciocolata peste aluatul din tava si se mai coace 12-15 minute, apoi se lasa sa se raceasca bine iniante de a scoate tarta din tava.

Recomandari

Tarte