Tarta rustica cu capsuni

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta rustica cu capsuni este un desert delicios si foarte gustos pe care il puteti prepara ori de cate ori aveti la dispozitie capsuni cu care doriti sa preparati un desert delicios.

Ingrediente

    • 500 gr capsune
    • 170 gr faina
    • 2 linguri zahar
    • 150 gr unt foarte rece
    • 5 linguri de apa foarte rece
    • 1 galbenus
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Amesteca faina cu putina sare si cu zaharul. Adauga untul taiat cubulete mici si amesteca pana cand aluatul devine  nisipos. Adauga treptat apa si framanta pana cand aluatl se strange cat o minge. Inveleste aluatul in folie de plastic si da-l la frigider pentru 2 ore.
  2. Pudraza masa de lucru cu faina si intinde aluatul cu sucitorul, atat cat se poate. Asaza foaia intr-o forma de tarta tapetata cu hartie si mai intinde de el cu degetele. Pune deasupra felii de capsune si indoaie marginile aluatului. Unge-le cu galbenus de ou si baga tava in cuptorul incins, timp de 45 de minute.
  3. Cand tarta etse gata, scoate-o din cutpor si las-o in tava pana se raceste, apoi o poti felia si servi.

Recomandari

Tarte