Cheesecake

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cheesecake este o prajitura pe baza de branza si mascarpone, care poate fi baza unui desert delicios si aromat. Cheesecake se serveste cu fructe proaspete si cu putin sos dulce.

Ingrediente

    • 600 gr branza de vaci
    • 150 gr mascarpone
    • 75 gr unt
    • 150 gr zahar tos
    • 3 oua
    • 100 gr buscuiti digestivi
    • 100 gr smantana

Instructiuni de preparare

  1. Untul se topeste la bain marie si se lasa sa se raceasca. Biscuitii digestivi se sfarama in robotul de bucatarie si apoi se amesteca bine cu untul.
  2. Intr-o tava rotunda de tort (preferabil cu pereti detasabili) se pun biscuitii si se taseaza bine cu mainile, apoi se introduce tava, timp de 10 minute, in cuptorul incins, la foc moderat. Dupa cele 10 minute, tava se scoate din cuptor si se lasa la racit 15 minute.
  3. Intr-un caston se amesteca cu un blender crema de branza cu zaharul. Se adauga ouale, se incorporeaza si apoi se amesteca si smantana si branza mascarpone. Crema se mixeaza bine si apoi se toarna peste crusta din biscuiti. Tava se introduce din nou in cuptor pentru 40-50 de minute.
  4. Compozitia din branza trebuie sa ramana usor moale in mijloc, ca o crema de zahar ars. Prajitura  cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, abia atunci se poate portiona si servi.

Recomandari

Torturi