Tort de ciocolata cu boia iute si must

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de ciocolata cu boia iute si must este un tort special si datorita ingredientelor care se folosesc.Trebuie sa aveti grija totusi sa nu puneti pre multa boia iute.

Ingrediente

    • 150 gr zahar
    • 6 oua
    • 300 gr ciocolata de menaj
    • 125 gr unt
    • 6 linguri must
    • 1/2 lingurita boia iute
    • cacao amara pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Topeste la bain-marie untul si ciocolata rupta bucati. Bate galbenusurile cu jumatate din zahar pana obtii o compozitie spumoasa.
  2. Incorporeaza ciocolata topita in galbenusuri si, amestecand continuu, toarna mustul si boiaua iute.
  3. Bate albusurile spuma tare cu restul de zahar si incorporeaza-le usor in compozitia de ciocolata. Toarna intr-o forma rotunda cu pereti detasabili unsa cu unt si tapetata cu faina.
  4. Coace 30 de minute in cutorul incins, apoi redu flacara pentru inca 10 minute.
  5. Cand este gata. stinge focul si lasa tortul sa se odihneasca in cuptor cateva minute, apoi scoate-l din forma. Cand s-a racit, pudreaza-l cu cacao si serveste taiat felii.

Sfat:

Pentru obtinerea unui gust mai delicat, poti inlocuui ciocolata de mnaj cu ciocolata aromata cu boia iute. In aceste fel, desi gustul de boia va iesi in evidenta, preparatul nu va fi totusi prea picant.

Recomandari

Torturi