Tort de morcovi ciocolata si nuca de cocos

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de morcovi ciocolata si nuca de cocos este un tort delicat prin imbinarea morcovilor cu faina. Aroma delicioasa si textura fina a acestui tort face ca el sa fie foarte apreciat.

Ingrediente

    PENTRU TORT:

    • 100  gr faina de cocos
    • 150 gr zahar
    • 200 gr faina
    • 150 gr morcovi
    • 50 ml ulei
    • 100 gr ciocolata umpluta cu crema de cocos
    • 50 ml lapte
    • 1 plic zahar vanilat
    • 3 oua
    • 1/2 plic drojdie

    PENTRU DECOR:

    • zahar pudra
    • fulgi de cocos

Instructiuni de preparare

  1. Pune intr-un castron ouale, cele doua tipuri de faina, zaharul, drojdia, uleiul, laptele, zaharul vanilat si morcovii dati pe razatoarea mica. Amesteca bine toate ingredientele si pune compozitia intr-o forma mica de tort unsa cu unt si tapetata cu faina.
  2. Taie ciocolata ciuburi mici, pune-o peste compozitia din tava si apasa cu o lingura de lemn  in asa fel incat sa se scufunde putin.
  3. Coace 30 de minute in cuptorul incins, apoi lasa-l sa se raceasca.
  4. Inainte de a servi decoreaza tortul cu oploaie de zahar pudra si multi fulgi de cocos.

Sugestie:

In loc sa pui ciocolata in compozitie, poti glasa tortul cu ea. Fierbe 100 ml de frisca lichida si toarn-o peste ciocolata rasa fin. Amesteca compozitia cu un tel pana se omogenizeaza. Toarna glazura astfel obtinuta peste torul rece, netezeste cu o spatula si preseaza deasupra fulgi de cocos.

Recomandari

Torturi