- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de morcovi ciocolata si nuca de cocos este un tort delicat prin imbinarea morcovilor cu faina. Aroma delicioasa si textura fina a acestui tort face ca el sa fie foarte apreciat.
Ingrediente
PENTRU TORT:
- 100 gr faina de cocos
- 150 gr zahar
- 200 gr faina
- 150 gr morcovi
- 50 ml ulei
- 100 gr ciocolata umpluta cu crema de cocos
- 50 ml lapte
- 1 plic zahar vanilat
- 3 oua
- 1/2 plic drojdie
PENTRU DECOR:
- zahar pudra
- fulgi de cocos
Instructiuni de preparare
- Pune intr-un castron ouale, cele doua tipuri de faina, zaharul, drojdia, uleiul, laptele, zaharul vanilat si morcovii dati pe razatoarea mica. Amesteca bine toate ingredientele si pune compozitia intr-o forma mica de tort unsa cu unt si tapetata cu faina.
- Taie ciocolata ciuburi mici, pune-o peste compozitia din tava si apasa cu o lingura de lemn in asa fel incat sa se scufunde putin.
- Coace 30 de minute in cuptorul incins, apoi lasa-l sa se raceasca.
- Inainte de a servi decoreaza tortul cu oploaie de zahar pudra si multi fulgi de cocos.
Sugestie:
In loc sa pui ciocolata in compozitie, poti glasa tortul cu ea. Fierbe 100 ml de frisca lichida si toarn-o peste ciocolata rasa fin. Amesteca compozitia cu un tel pana se omogenizeaza. Toarna glazura astfel obtinuta peste torul rece, netezeste cu o spatula si preseaza deasupra fulgi de cocos.