- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu ciocolata si bezea este un tort delicios, pe care merita sa il preparati indiferent de ocazie. Servit alaturi de cei dragi, acest tort va va aduce implinirea sufleteasca ca ati reusit un desert delicios.
Ingrediente
PENTRU FOI:
- 280 gr zahar tos
- 4 albusuri
- 1 lingura zeama de lamaie
PENTRU CREMA:
- 140 gr zahar
- 100 gr ciocolata amaruie
- 250 gr unt
- 4 galbenusuri
- 60 ml lapte
- esenta de rom
- 100 ml frisca
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea foilor se bat spuma albusuile cu zeama de lamaie, pe baie de aburi, pana se tin de tel. Spuma obtinuta se imparte in 3 parti egale.
- Tapetezi o tava rotunda de tort cu hartie de copt, o ungi cu ulei, intinzi o parte din spuma, presari putin zahar si o coci la foc foarte mic, cu usa cuptorului intredeschisa, timp de 30 de minute. Dupa ce prima foaie este gata se procedeaza la fel si pentru celelalte doua.
- Pentru prepararea cremei, freci galbenusurile cu zaharul, adaugi laptele, ciocolata amaruie rasa, si freci totul pe baie de aburi pana incepe sa se inggroasa.
- Lasi compozitia obtinuta sa se raceasca, apoi adaugi untul frecat spuma si putina esenta de rom. Opresti un sfert din crema pentru decor, iar cu restul umpli foile de bezea racite.
- Tortul asamblat se decoreaza cu frisca batuta spuma tare si cu crema de ciocolata.