- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cheesecake cu ciocolata este un desert rafinat si aromat, pe care il puteti servi atat in zilele de iarna cat si vara, in loc de inghetata.
Ingrediente
PENTRU BAZA:
- 60 gr unt, la temperatura camerei
- 280 gr biscuiti cu cacao
PENTRU UMPLUTURA:
- 250 gr mascarpone
- 150 gr ciocolata
- 40 gr zahar tos
- 1 esenta de vanilie
- 200 gr crema de branza
- 350 gr branza de vaci
- 4 oua
- 35 gr zahar pudra
PENTRU DECOR:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 40 minute
Timp de coacere 2 ore si 15 minute
Timp de asteptare 4 ore
- Pentru baza, se pun biscuitii intr-o punga de plastic si se faramiteaza cu sucitorul. Biscuitii zdrobiti obtinuti se pun intr-un castron si se amesteca cu untul moale.
- Se pune pasta obtinuta intr- forma de tort tapetata cu hartie de copt, se taseaza bine si se coace 15 minute, la foc moderat.
- Intre timp, se amesteca ouale cu zaharul tos si cu zaharul pudra, adaugand esenta ed vanilie. Se topeste ciocolata si apoi se pun in compozitia cu oua, amestecand cu un tel. Se adauga branza de vaci, crema mascarpone si crema de branza, amestecand bine pana se obtine o crema omogenna.
- Se pune crema peste blatul de biscuiti si se baga la frigideer pentru 4 ore, apoi se decoreaza cu ciocolata rasa si se poate servi.