Tort de spuma

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Un tort spumos si racoritor pentru zilele calduroase. Acest desert este foarte bun si pentru copii. Gustul lui deosebit ii va incanta.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 12 albusuri de ou
    • 560 gr zahar
    • 1 lingura otet sau zeama de lamaie

    PENTRU CREMA:

    • 12 galbenusuri de ou
    • 300 gr zahar pudra
    • 2 pachete de unt
    • (500 gr)
    • 5 lingurite cafea solubila (ness)

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat, bati albusurile spuma cu putin ou apoi adaugi treptat zaharul si bati totul cu un mixer aproximativ 40 minute. La final, adaugi otetul sau zeama de lamaie, si torni compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt. Coci la foc mic, cu usa aragazului intredeschisa, timp de o ora.Albusul trebuie sa fie uscat, ca la bezele.
  2. Pentru crema, bati galbenusurile cu zaharul pe baie de aburi  pana se ingroasa. O dai deoparte, o lasi sa se raceasca, dupa care incorporezi untul moale batut spuma separat si nessul.
  3. Scoti blatul de albus de la cuptor si il tai in doua pe orizontala. Il umpli cu crema si il ornezi cu cacao pudra.

Recomandari

Torturi