- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Un tort de ananas delicios pentru ocazii deosebite. Gustul exotic al ananasului o sa va cucereasca de la prima inghititura.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 4 oua
- 1 plic zahar vanilat
- 100 gr zahar pudra
- 150 gr faina
- 35 ml ulei
PENTRU UMPLUTURA:
- 400 gr copot de ananas
- 250 ml frisca lichida
- 80 gr zahar pudra
- 125 gr smantana
- 2 gr gelatina
- 50 gr gem
PENTRU DECOR:
- 350 gr compot de ananas
- 250 gr nuca de cocos
Instructiuni de preparare
- Pentru pregatirea blatului de bat spuma albusurile cu putina sare, adaugand treptat zaharul pudra si zaharul vanilat.Se incorporeaza faina usor, amestecand de jos in sus. Se toarna aluatul intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se baga in cuptoul incins, pentru 30 de minute.
- Cand blatul este copt se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca iar apoi se taie pe orizontala in doua parti.
- Intre timp pregatim crema.Se fierbe sucul de ananas (din compot) cu zaharul.Se adauga 400 gr ananas rondele. Se fierbe circa 5 minute, se scoate ananasul, se toarna smantana si se mai lasa cateva minute. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca.Trei sferturi din compozitie se amesteca cu frisca batuta, bucatile de ananas fierte,taiate cubulete,adaugand apoi si gelatina inmuiata si dizolvata in apa rece.
- Blaturile se lipesc intre ele cu gem si se aseaza in forma de tort. Se aseaza pe margine jumatati de rondele de ananas apoi se toarna crema. Se da la rece cateva ore dupa care se decoreaza cu crema cu ananas,adaugand deasupra rondele de ananas si de cocos.