- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cand vrei ceva dulce si delicios dar nu ai chef sa stai langa aragaz atunci e momentul sa prepari un tort cu piersici si lichior de oua.Marele avantal al acestui preparat este ca nu e nevoie sa stea in cutor...se prepara in frigider.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 250 gr biscuiti cu unt
- 50 ml lapte
- 150 gr unt
PENTRU UMPLUTURA:
- esenta de vanilie
- 300 ml lapte dulce
- 1 pachet praf de budinca caramel
- 250 gr branza proaspata de vaci
- 100 gr zahar pudra
- 200 ml lichior de oua
- 1 lingura zeama de lamaie
- 500 gr compot de piersici
PENTRU DECOR:
- 200 ml frisca lichida
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri lichior de oua
- 50 gr fulgi de migdale
Instructiuni de preparare
- Biscuitii se piseaza marunt sau se dau prin masina de tocat, si se pun intr-un castron. Se adauga laptele, untul topit si se framanat un aluat omogen.Se aseaza compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.
- Pentru prepararea umpluturii, se amesteca intro olicica praful de budinca cu zaharul tos, esenta de vanilie si laptele, si se pune la fiert.Se lasa pe foc pana se ingroasa, amestecand continuu. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand.
- Branza se mixeaza cu zaharul pudra, cu lichiorul de oua si cu zeama de lamaie.Se adauga crema caramel rece, amestecand bine .Se pune jumatate de umplutura peste blatul de biscuiti, se aseaza felii de piersici din compot, iar apoi sa toarna si restul de crema. Se pune tortul la frigider sa se intareasca pentru 3 ore.
- Se bate frisca cu zaharul vanilat si cu lichiorul de oua.Se scoate tortul din forma, se orneaza cu frisca, felii de piersici, iar pe margini se decoreaza cu fulgi de migdale.