- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cheesecake cu ciocolata alba si zmeura este un desert racoritor de vara, usor de preparat si cu care veti obtine numai laude de la prieteni.
Ingrediente
- 150 gr biscuiti de ciocolata
- 5 linguri zahar tos
- 25 gr unt topit
- 250 gr zmeura congelata
- 2 lingurite amidon de porumb
- 100 ml apa
- 300 gr fulgi de ciocolata alba
- 100 gr frisca lichida
- 120 gr crema de branza
- 50 gr zahar tos
- 3 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron se amesteca biscuitii de ciocolata faramitati, 3 linguri de zahar si untul topit. Se amesteca bine de tot compozitia, care se asaza apoi pe fundul unei forme de tort cu peretii detasabili, apasand usor sa se uniformizeze.
- Separat, intr-o cratita se amesteca zmeura, 2 linguri de zahar, amidonul de porumb si apa. Se aduce amestecul la punctul de fierbere si se lasa sa iarba 5 minute, pana cand sosul se ingroasa. Se ia cratita de pe foc si se strecoara sosul, pentru a inlatura semintele de la fructe.
- Se topesc fulgii de ciocolata alba, la bain-marie, impreuna cu frisca lichida, amestecand din cand in cand pana cand ciocolata se topeste si amestecul este bine omogenizat.
- Intr-un castron mare, se ametseca crema de branza cu 50 gr de zahar pana cand acesta se topeste, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare, ca sa se incorporeze bine de tot. Se adauga ciocolata topita la bain-marie si esenta de vanilie, apoi se toarna jumatate din compozitie peste blatul de biscuiti, se adauga sos de zmeura, apoi se adauga restul de amestec de ciocolata, care se acopera cu sos de zmeura. Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit se creaza in sosul de zmeura efectul marmorat.
- Coaceti tortul o ora, la foc moderat, pana cand se intareste compozitia, apoi cand este gata scoateti din cupto si lasati sa se raceasca. Acoperiti tortul cu foile de plastic si bagati-l la frigider pana doua zi, apoi il puteti felia si servi cu sos de zmeura sau chiar si inghetata de zmeura.