- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul alb este un tort desi apetisant foarte economic si rapid de preparat. pentru prepararea unui tort alb nu aveti nevoie de foarte multa experienta gastronomica ci doar de chef de a prepara un desert delicios.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 200 gr zahar
- 150 gr unt
- 8 oua
- 250 gr faina
- sare
PENTRU CREMA:
- 2 oua
- 125 ciocolata alba rasa
- 150 gr zahar
- 200 gr unt
PENTRU GLAZURA:
- 2 linguri apa calduta sau suc de portocale sau lamaie
- 150 gr zahar pudra
- 50 gr migdale sau nuci
Instructiuni de preparare
- Pui intr-un vas la bain-marie ouale, sare si zaharul si le bati pana in momentul in care compozitia a crescut cam de 3 ori in volum. Scoti vasul din baia de aburi si continui sa freci pana se raceste compozitia. Adaugi faina si untul si amesteci. pasta obtinuta o pui intr-o forma unsa cu unt si coci blatul la foc moderat, timp de 50 de minute, dupa care il lasi cateva ore in forma sa se raceasca.
- Pentru prepararea cremei topesti ciocolata la bain-marie, adaugi ouale batute spuma cu zaharul si omogenizezi. Iei vasul de pe foc si cat este calduta incorporezi untul.
- Cand blatul si crema sunt reci, tai blatul in 3 foi orizontale pe care le umpli cu crema.
- Ornezi suprafata tortului cu glazura obtinuta prin topirea zaharului in apa sau suc de fructe. Marginea tortului o ungi cu putina crema si presari migdale sau nuci putin prajite si taiate marunt. Decorezi cu o floare alba de zahar sau cu o floare din fructe glasate.