- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu crema de vanilie si nuca de cocos poate deveni in scurt timp preferatul dvs datorita aromei fine si al gustului delicios si aromat.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 7 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 1/2 plic praf de copt
- 4 oua
- 2 linguri cacao
- 3 linguri apa
- 1 lingura faina si 1 lingura margarina pentru tava
PENTRU CREMA:
- 3 linguri faina
- esenta de vanilie
- 75 gr ciocolata amaruie sau cu lapte
- 50 gr nuca de cocos
- 3 oua
- 60 gr zahar
- 60 gr lapte
- 120 gr margarina
Instructiuni de preparare
- Pentru blat, separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma, adaugi treptat zaharul, apa si galbenusurile unul cate unul. Presari apoi cacaua, faina amestecata cu praful de copt si omogenizezi.
- Ungi o tava cu margarina si o tapetezi cu faina. Torni compozitia si lasi sa se coaca la foc moderat, timp de 20-25 de minute. Cand blatul este gata il lasi sa se raceasca in forma apoi il tai in doua foi orizontale pe care le insiropezi.
- Intre timp, prepari crema. Separi albusurile de galbenusuri si amesteci galbenusurile cu faina, zaharul si lapetele. Fierbi compozitia la bain-marie pana capata consistenta, apoi o dai la rece. Cand compozitia s-a racit, adaugi margarina, amestecand bine pana se topeste, iar la final, incorporezi o lingurita de esenta de vanilie si nuca de cocos.
- Bati albusurile spuma tare pe baie de aburi. Pui crema de galbenusuri intre cele 2 blaturi si ornezi cu spuma de albusuri si ciocolata rasa.