- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Eisen tort este un tort rapid, gustos si foarte aromat, perfect langa o cana de ceai.
Ingrediente
- 250 gr zahar
- 250 gr stafide
- 250 gr nuci macinate
- 1 lingura cu unt
- 250 gr faina
- 6 oua
- 1/2 lingurita cu scortisoara pulbere
- 2 linguri cu rom
- 1/4 lingurita cu sare.
Instructiuni de preparare
- Speli ouale, separi galbenusurile, pe care le freci spuma cu zaharul tos. Parfumezi crema cu scortisoara pisata, adaugi stafidele macerate 1 ora in rom, nucile macinate, sarea si faina in ploaie. Omogenizezi amestecul, adaugi albusurile batute spuma tare, amesteci usor pentru ca aluatul sa ramana pufos si usor.
- Ungi o tava cu unt, o tapetezi cu faina, rastorni aluatul. Primele 5 minute dai focul tare, apoi la potrivit.
- Prajitura este gata in 30-35 minute. O tai rece, o acoperi cu ciocolata sau frisca si servesti. Se poate servi imbibat cu un compot de fructe sau cu cafea rece.