- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Marchiza de ciocolata este un tort gustos si aromat, pe care il puteti prepara chiar si in zilele festive.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Pentru pandispan, bateti ouale cu zaharul pana se ingroasa compozitia si amestecul se deschide la culoare. Cerneti cacaua si faina si incorporatile in amestec prin rasturnare. Amestecul obtinut turnati-l in tava joasa tapetata cu hartie de copt si coaceti 2 de minute in cuptorul inicins, la foc mediu. Cand este gata scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca.
- Rasturnati pandispanul, apoi puneti forma rotunda peste el, si apasati usor, sau, in cazul formei de silicon taiati un cerc din hartiee modelul ei si puneti foaia peste pandispan. Cu un cutit ascutit, taiati in interiorul linui sau al cercului hartiei ca sa obtineti un cerc pe marimea formei.
- Pentru crema de ciocolata, inmuiati foile de gelatina in putina apa rece. Bateti frisca pe jumatate,pana cand urmele mixerului sau al telului sunt vizibile, dar moi, apoi adaugati ciocolata.
- Aduceti apa si glucoza la punctul de fierbere, apoi luati vasul de pe foc si lasati sa se raceasca putin. Adaugati foile de gelatina inmuiate si bateti amestecul pana se omogenizeaza.
- Cand amestecul de ciocolata s-a racit, adaugati galbenusurile si amestecati. La final, incorporati prin rasturnare amestecul de ciocolata in frisca batuta.Turnati amestecul in forma, acoperiti-l cu foaia de pandispan si dati la frigider 3-4 ore, pana se intareste bine.
- Scoateti marchiza din frigider, scoateti-o din forma, decorati-o cu carlionti de ciocolata alba si neagra apoi pudrati cu cacao.
- Daca marchiza nu iese din forma usor, inmuiati caeva secunde fundul formei in apa fierbinte, ca spuma sa se inmoaie putin. Puneti un platou deasupra formei si rasturnati rapid. Scuturati forma putin inainte de a o ridica, pentru ca marchiza sa se desprinda complet.