- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Acest tort de biscuiti nu numai ca este foarte gustos dar se prepara usor si e foarte economic.
Ingrediente
- 500 gr biscuiti
- 3 linguri mari cu cafea
- 3 linguri cu zahar
- 200 ml apa
- 150 ml lichior de cirese sau lichior de bere
- 2 banane
- frisca
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Folosesti o forma de tort cu margini inalte. Asezi pe toata suprafata formei un rand de biscuiti pe care i-ai inmuiat cateva secunde in cafea fierbinte facuta la ibric (1 cana cu apa, 3 linguri cu zahar, 3 linguri cu cafea) si strecurata prin tifon.
- Cureti bananele, le terciuiesti cu furculita, amesteci cu o lingura plina cu lichior si intinzi pasta pe biscuiti. Asezi alt rand de biscuiti trecuti prin cafea si-i acoperi cu pasta de banane. Inchei cu biscuitii ramasi, torni peste ei lichior de cirese sau de bere, decorezi cu 200 gr de frisca.
Tii tortul la rece macar 2 ore, servesti taiat felii in raza.