- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de clatite cu ciocolata este un tort simplu, aromat, gustos si foarte usor de preparat.
Ingrediente
PENTRU CLATITE:
- 2 oua
- 160 gr faina
- 250 ml lapte
- 125 gr smantana
- 100 gr zahar pudra
- un praf de sare
- ulei pentru prajit
PENTRU CREMA:
- 250 ml lapte
- 250 smantana slaba
- 4 galbenusuri
- 80 gr zahar tos
- 200 gr ciocolata neagra cu 70% cacao
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 30 minute+ 30 minute coacere+ 12 ore asteptare
- Pentru clatite, se amesteca ingredientele pana se obtine un aluat omogen. Din acestea se coc clatite cat mai subtiri posibil. Se lasa sa se raceasca.
- Pentru crema, se pun pe foc laptele si smantana fara a le fierbe, in timp ce ouale se bat cu zaharul. Din amestecul de lapte se ia putin si se toarna peste oua si apoi totul se toarna in oala. Se lasa la foc mic fara a fierbe.
- Ciocolata se rupe bucati si se topeste la bain-marie si apoi se amesteca in crema. Se lasa apoi la racit.
- Pe un platou se asaza straturi-straturi de clatite si crema. Se acopera cu o folie de plastic si se asaza deasupra un suport greu. Se lasa asa pentru 12 ore. Apoi se serveste tortul presarat cu zahar pudra.
In cazul in care crema are cocoloase, aceasta se poate repara prin mixare la viteza mica.
Tortul se poate servi si cu un sos de fructe sau cu o cupa de inghetata.