Tort cu ciocolata amaruie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu ciocolata amaruie este foarte duce si aromat, fiind in acelasi timp desertul preferat al impatimitilor de ciocolata.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 350 gr zahar
    • 2 oua
    • 125 ml ulei
    • 1 1/2 lingurite praf de copt
    • 230 gr faina
    • 90 gr cacao
    • 250 ml lapte
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 1 1/2 lingurite bicarbonat

    PENTRU CREMA:

    • 200 ml frisca lichida
    • 200 gr ciocolata neagra de menaj

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 portii
Timp de preparare 45 minute
Timp de coacere 25 minute
Timp de asteptare 6 ore

  1. Pentru aluat, se pun in mixer toate ingredientele in afara de apa clocotita. Se mixeaza 10 minute pana se obtine un amestec spumos. Se toarna aluatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se coace 25 de minute.
  2. Pentru crema, se pun intr-un vas, pe foc frisca lichida si ciocolata, ametsecand usor pana cand se topeste. Se trage vasul de pe foc si se mixeaza pana se obtine o  crema fina care se baga la frigider pentr 2 ore.
  3. Se taie blatul in doua foi care se umple cu crema rece. Pentru final, se asaza blatul cu crema pe un gratar deasupra unul lighean si se toarna restul cremei incalzita putin pentru a se fluidifica. Se lasa sa se racoreasca, apoi tortul se baga la frigider pentru cel putin 5 ore inainte de a-l portiona si servi.

Recomandari

Torturi