- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu ciocolata alba este un tort festiv, specific sarbatorilor de iarna, pentru ca este aromat si are fructe specifice ienii.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 9 linguri zahar
- 1 fiola esenta de vanilie
- sare
- 9 oua
- 9 linguri faina
- 1 plic praf de copt
PENTRU SIROP:
PENTRU CREMA:
- 250 gr ciocolata alba
- 500 ml frisca lichida
- fructe: portocale, ananas,struguri,banane,kiwi
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 10 portii
Timp de preparare 1 ora
Timp de coacere 40 minute
- Pentru blat se separa galbenusurile de albusuri, se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga zaharul si se bate totul pana se obtine o bezea. Se freaca galbenusurile cu ptuina sare si prafuld e copt, apoi se incorporeaza in spuma de albusuri, adaugand apoi treptata esenta si faina, amestecand usor de jos in sus, cu o lingura de lemn. Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, si se coace 40 de minute, la foc moderat.
- Pentru prepararea cremei, se bate frisca spuma, se topeste ciocolata la bain-marie, apoi se amesteca cele doua pana se omogenizeaza compozitia.
- Bltul racit se taie in trei discuri, pe orizontala, apoi se insiropeaza toate blaturile cu un sirop facut dinapasi zahar.
- Se pune un blat pe un platou, se intinde jumatate din crema, se asaza al doilea blat, se umple cu crema si apoi se asaza ultimul blat apasand usor cu mana. Se imbraca tortul in crema sau doar in frisca si se decoreaza cu fructele alese de dvs.