Tort Regina din Saba

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul Regina din Saba este un tort de ciocolata foarte aromat si gustos, pe care il puteti prepara in orice ocazie, speciala sau nu.

Ingrediente

    • 125 gr unt+ 20 gr pentru uns forma
    • 5 oua
    • 70 gr cacao amaruie
    • 300 gr ciocolata amaruie
    • 130 gr zahar tos
    • 250 gr frisca batuta
    • visine confiate

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 45 minute
Timp de coacere 45 minute

  1. Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharrul pana isi dubleaza volumul si se albesc. Ciocolata se rupe bucatele si se topeste la bain-marie impreuna cu untul. Cand compozitia devine lichida, se amesteca bine, apoi se incorporeaza  galbenusurile frecate cu zahar, si la final, albusurile batute spuma. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt, si se coace 45 de minute, la foc moderat.
  2. Cand blatul este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se scoate din forma,si cabd este complet racit se pudreaza cu cacao.
  3. Tortul se serveste rece, decorat in farfurie cu frisca batuta spuma tare.

Recomandari

Torturi