- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul Regina din Saba este un tort de ciocolata foarte aromat si gustos, pe care il puteti prepara in orice ocazie, speciala sau nu.
Ingrediente
- 125 gr unt+ 20 gr pentru uns forma
- 5 oua
- 70 gr cacao amaruie
- 300 gr ciocolata amaruie
- 130 gr zahar tos
- 250 gr frisca batuta
- visine confiate
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 45 minute
Timp de coacere 45 minute
- Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharrul pana isi dubleaza volumul si se albesc. Ciocolata se rupe bucatele si se topeste la bain-marie impreuna cu untul. Cand compozitia devine lichida, se amesteca bine, apoi se incorporeaza galbenusurile frecate cu zahar, si la final, albusurile batute spuma. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt, si se coace 45 de minute, la foc moderat.
- Cand blatul este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se scoate din forma,si cabd este complet racit se pudreaza cu cacao.
- Tortul se serveste rece, decorat in farfurie cu frisca batuta spuma tare.