Tort Buturuga-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul Buturuga este un tort aromat, ideal pentru impatimitii de ciocolata. Aroma acestui tort si gustul fin este greu de uitat, tocmai de aceea eset in topul preferintelor tuturor.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 3 linguri faina
    • 1 plic zahar vanilat
    • 3 oua
    • 3 linguri faina

    PENTRU CREMA:

    • 300 ml frisca lichida
    • 1 esenta de rom
    • 200 gr ciocolata neagra
    • 3 linguri cacao
    • 50 gr zahar

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat, se freaca souma galbenusurile cu zaharul, apoi se aduaga treptat faina si zaharul vanilat. Se incorporeaza usor albusurile batute spuma amestecand usor de jos in sus. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartia de copt si unsa cu ulei, si se coace 20 de minute, in cuptorul incins, la foc mediu. cand este gata, se rastoarna foaia pe un prosop umed si se ruleaza cat este inca fierbinte.
  2. Se taie ciocolata in bucatele si se amesteca cu doua linguri de cacao, zaharul si frisca lichida. Se pune vasul pe foc si se lasa pana cand se topeste ciocolata, amestecand continuu si avand grija sa nu dea in clocot. Se da la o parte si se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga esenta de rom si se mixeaza pana devine spumoasa.
  3. Se desface foaia de blat, se intinde jumatate din crema de ciocolata, se ruleaza strans intr-o folie de plastic si se baga la frigider, pentru o ora. Se scoate rulada, se desface din folie,  si cu ajutorul unui pos se imbraca cu crema ramasa, se pudreaza cu cacao, apoi se poate servi.

Recomandari

Torturi