- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul Buturuga este aromat si perfect pentru orice ocazie deoarece are un gust intens de ciocolata care nu poate fi uitat.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 125 gr ciocolata de menaj
- 125 gr unt si 20 gr pentru tava
- 4 oua
- 100 gr zahar pudra
- 75 gr faina
- 75 gr pudra de migdale sau nuci macinate
- Blatul se face cu o seara inainte.
PENTRU CREMA:
- 2 albusuri
- 125 gr zahar pudra
- 150 gr unt
- 1 lingura cu cafea solubila
- 4 linguri cu apa
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 10 persoane
- Pentru blat se topeste ciocolata intr-o cratita emailata, la foc mic, impreuna cu untul. Pentru ca amestecul sa ramana uniform, se lucreaza la bain-marie. Se pune vasul in care s-a topit ciocolata intr-un vas mai mare, pe jumatate plin cu apa calda, la foc mic. Cand amestecul e uniform se trage vasul de pe foc.
- Se bat 4 albusuri spuma tare. Spuma se pune peste crema de ciocolata, se amesteca repede pana la uniformizare. Tot in vasul acesta se adauga crema obtinuta din galbenusuri si zahar.
- Faina se cerne si se amesteca, fara a se umezi, cu 1/2 pachet de drojdie uscata. Se pune in ploaie peste crema obtinuta, amestecand intruna.
- Amestecul acesta se uniformizeaza umbland cu furculita de jos in sus, apoi se rastoarna in forma dreptunghi de tort unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se coace la foc potrivit timp de 45 minute.
Se scoate, se raceste si se pastreaza pentru a doua zi cand se taie in trei parti egale si se umple cu crema
- Pentru prepararea cremei se dizolva nescafe intr-o lingura cu apa Untul se freaca spuma cu o lingura rasa de zahar. Se amesteca cele doua produse pana la uniformizare. Se pastreaza o lingura plina intr-o ceasca.
- Se bat albusurile spuma tare. Zaharul se pune in vas emailat cu 3 linguri cu apa si se fierbe pana cand scade la 2 linguri. Acest sirop se pune peste albusuri dupa ce s-a racit
- In amestecul acesta se pune crema de unt si cafea, se omogenizeaza si se lasa la rece cateva ore. Trebuie sa arate ca o smantana groasa
- Se taie blatul, se insiropeaza usor, se pune crema. Se acopera cu crema multa, se presara cu nuca sau fistic macinat, se supraorneaza cu bucati de nuca. Se pastreaza la rece si se serveste ca orice tort, taiat felii si acoperit cu frisca sau cu spuma de fructe.