Tort de napolitane

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de napolitane este un tort usor de preparat, oarecum economic si foarte gustos, in acelasi timp.

Ingrediente

    • 150 gr miere de albine
    • 160 gr nuci
    • zahar vanilat
    • 1 pachet foi de napolitane
    • 125 gr marmelada
    • 225 gr unt

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 10 portii
Timp de preparare 35 minute
Timp de coacere 10 minute
Timp de asteptare 8 ore

  1. Se  amesteca intr-un vas mierea de albine cu untul, pana se obtine o crema moale si lucioasa. Se macina nucile si se ametseca cu marmelada si zaharul vanilat, apoi se amesteca cele  doua compozitii, omogenizand bine.
  2. Se intinde crema obtinuta, in straturi subtiri, intre foile de napolitana. Se infoliaza tortul si se tine la frigider cu o greutate peste el. Dupa ce crema s-a intarit, toartul poate fi portionat si decorat cu orice fel de crema sau chiar si cu o glazura de ciocolata. Se mai tine tortul la frigider pana in momentul servirii.

Recomandari

Torturi