- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de napolitane este un tort usor de preparat, oarecum economic si foarte gustos, in acelasi timp.
Ingrediente
- 150 gr miere de albine
- 160 gr nuci
- zahar vanilat
- 1 pachet foi de napolitane
- 125 gr marmelada
- 225 gr unt
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 10 portii
Timp de preparare 35 minute
Timp de coacere 10 minute
Timp de asteptare 8 ore
- Se amesteca intr-un vas mierea de albine cu untul, pana se obtine o crema moale si lucioasa. Se macina nucile si se ametseca cu marmelada si zaharul vanilat, apoi se amesteca cele doua compozitii, omogenizand bine.
- Se intinde crema obtinuta, in straturi subtiri, intre foile de napolitana. Se infoliaza tortul si se tine la frigider cu o greutate peste el. Dupa ce crema s-a intarit, toartul poate fi portionat si decorat cu orice fel de crema sau chiar si cu o glazura de ciocolata. Se mai tine tortul la frigider pana in momentul servirii.